Brđani dobri na finalu kadetske lige

Aktualno

Finale kadetske lige u šahu se odigralo u Vodicama od 27. do 30. prosinca. Zlatom se okitila ekipa Samobora s 12 meč bodova, jednim više od Koprivnice i Crikvenice koji su osvojili drugo i treće mjesto. ‘Drvena medalja’ je pripala ŠK Petar Sedlar Pepe iz Kaštela, no to je bitan podatak jer zbog plasmana ekipe iz Dalmacije u ‘top four’ i iduće godine će ‘regija jug’ imati dva predstavnika na finalu kadetske lige. Ekipa Brda je natjecanje završila kao šesta od osam ekipa s četiri meč boda, što se ne može smatrati neuspjehom, budući da smo po rejtingu bili sedmi nositelji. Ipak, potajno smo se nadali da bi mogli ući u samu borbu za vrh. Falilo je malo sreće u mečevima s jačim ekipama, tri takva meča smo izgubili minimalnim rezultatom 1,5 – 2,5. Svoj četvorici igrača koji su nastupali je matični klub ŠK Brda, i svi su završili turnir u plusu s rejtingom. To su činjenice na koje smo ponosni. Slijedi i čuvena rekapitulacija

Matija Mimica 1802 3/7 Rp 1931 +38 ELO

‘Mimicakis’ je odlično držao jako zahtjevnu prvu ploču i završio turnir sa samo jednim minusom. Igrao je s tri jaka MK i CM. Pokazao je napredak u igri i prava je šteta cajtnota koji su mu odnijeli neke bodove, prvenstveno u partiji sa Sundaćem koju je na kraju jedva remizirao zbog nedostatka vremena, a prethodno je bio totalno dobiven. Ipak, najvažnije je da je pokazao da se može nositi s igračima preko 2000 ELO rejtinga.

Mihovil Živković 1699 3,5/7 Rp 1850 + 49 ELO

‘Žile’ je održao svoju ploču, napravio 50 posto. Imao je 3/4, šteta zbog slabijeg kraja. Mogao je zaraditi puno više rejtinga, ali i ovako je u debelom plusu.

Duje Volić 1651 3,5/7 Rp 1748 + 31 ELO

Duje je također napravio 50 posto i održao svoju ploču. Šteta što nije bila na prijenosu partija trećeg kola, kada je svladao MK Emanuela Bunića.

Božidar Rehak 1459 4/7 Rp 1474 +11 ELO

Božo je rutinski pokupio igrače slabije od sebe, ali protiv malo jačih se ipak vidjelo da još uvijek fali nešto i da treba još puno raditi.

Prije derbija s Kaštelima
Open chat
Hello 👋
Can we help you?