Brđani nastupili na Europskom prvenstvu

Aktualno
Labra i Šele

Od 02. do 14. ožujka se u Vrnjačkoj Banji u Srbiji odigralo Europsko prvenstvo. Nastupalo je gotovo 500 igrača, od čega 130 velemajstora. Sudjelovala su i tri predstavnika ŠK Brda: Marko Šekelja, Miroslav Kosović i Jakov Labrović.

Od naših junaka je najbolji turnir odigrao Miroslav Kosović koji je završio 330. u ukupnom poretku s pet bodova iz 11 partija. Postojala je opravdana bojazan za njegov nastup, budući da je ‘Koske’ do Europskog prvenstva odigrao samo deset turnirskih partija u životu, a sada ih je na samo jednom turniru odigrao 11. Miro je završio turnir na pozitivnoj nuli s rejtingom, što je dobar rezultat, s obzirom da na turnire kao što je Europsko prvenstvo obično dođu uglavnom mladi igrači koji su ‘spremni kao puške’ i obično vrijede znatno više od rejtinga koji imaju.

Jakov Labrović je završio na 441. mjestu ukupnog poretka s 3,5 boda iz deset partija. ‘Labra’ je jedno kolo odlučio uzeti slobodan dan i potegnuti do Beograda, grada koji on često posjećuje kao umjetnik. Labrin šah odiše ‘umjetničkom crtom’, no vidi se da je u zadnje vrijeme počeo i malo ozbiljnije raditi na šahu. To je pokazalo i ovo Europsko prvenstvo, na kojem je zaradio 8 bodova rejtinga.

Od naših predstavnika je jedino podbacio Marko Šekelja. Popularnog ‘Šeleta’ švicarac nije mazio, uglavnom su mu dolazili mladi igrači iz Rusije i Turske, zemalja u kojima se puno ulaže u šah s mladima. Ti igrači su igrali puno jačom snagom od trenutnog rejtinga, pa je Šele završio turnir s 3,5 boda i minusom od 53 poena.

Hoće li me kapetan Bonaca zvati na ligu – pita se zamišljeni Šele?