Brđani opstali u 1B ligi

Aktualno
Poreč 2022: Pripreme za meč

Na ovogodišnjoj 1B ligi šahisti Brda zauzeli su osmo mjesto u konkurenciji 10 ekipa i tako osigurali opstanak u ovom prestižnom natjecanju i iduće godine.

Bilo je to teških devet dana u Poreču, posebno nakon lošeg starta i čak četiri poraza u uvodnih pet kola. Ipak, u 6. kolu stigla je i prva pobjeda nad izravnim suparnikom u borbi za opstanak, ekipom Požege. Dan kasnije rutinski je slvladan i domaći Vladimir Gortan iz Poreča i opstanak je bio osiguran. Opušteni i relaksirani, Brđani su u 8. kolu deklasirali do tada vodeću zagrebačku Mladost, da bi u posljednjem kolu odigrali 3:3 s Vinkovcima i uspješno okončali nastup.

Uspješno jer je ove godine momčad nastupila u nikad slabijem sastavu. Naime, nakon odluke proteklih deset godina stožernog igrača Miroslava Rade da okonča aktivnu igračku karijeru, samo jedan dan prije početka lige stigao je novi šok. Ivan Jakić dobio je koronu i nije mogao doputovati. Bilo je jasno da slijedi grečevita borba za prvoligaški život. Brđani su nastupili su u sljedećem sastavu:
Pavel Teclaf, Jan Sprenger, Miljenko Muha, Mateo Ivić, Marko Šekelja i Ante Tomaš. Kapetan je bio Ivan Krnić.

Tu je i link sa natjecanja: https://chess-results.com/tnr674767.aspx?lan=13&art=0