Brđani se i drugu godinu zaredom plasirali na finale kadetske lige

Aktualno

Kadeti ŠK Brda su se i u drugu godinu zaredom plasirali na državno finale kadetske lige. Prva kadetska liga – jug se odigrala u tri vikenda. Prva seansa se odigrala 26. kolovoza, druga 2. rujna, a posljednja 9. rujna. Naši kadeti su pobijedili sve ekipe osim prvoplasiranog ‘Petar Sedlar Pepe’ iz Kaštel Novog, te su se kao drugoplasirani plasirali u finale kadetske lige ispred trećeplasiranog Šk Zadar, budući da su ove godine iz Dalmacije u finale išle dvije ekipe. Prava je šteta što nam je na finalu kadetske lige prošle godine na ‘gol razliku’ pobjeglo četvrto mjesto, jer bi tada tri ekipe iz Dalmacije išle u finale. Zanimljivo, i prošle godine je poredak prve tri ekipe bio isti, no ovaj put smo dosta uvjerljivije osvojili drugo mjesto. Imali smo čak 4 meč boda više od Zadrana, a ukupno su naši igrači na četiri ploče osvojili 29 od maksimalnih 36 bodova. Također, svim našim igračima je matični klub ŠK Brda, što je veliko priznanje trenerskoj školi našeg kluba koju vodi Mateo Ivić.

Mihovil Živković je na zahtjevnoj prvoj ploči imao odličnih 6/9. Od njegovih partija vrijedi izdvojiti pobjedu nad Marinom Grgantovom u derbiju protiv Kaštelana. Inače, to je ‘Žili’ već drugi skalp nad ‘Grgijem’. Matija Mimica je na drugoj ploči ostvario 8/9. Nažalost, ovaj put ‘Mimicakis’ nije uspio biti stopostotan kao prošle godine, ali je na visokoj drugoj ploči dao veliki obol osvajanju drugog mjesta. Duje Volić je na trećoj ploči imao 7/9. Igrao je sigurno cijeli turnir i prava je šteta grubog previda u jednakoj poziciji u partiji protiv Klare Begić u derbiju protiv Kaštelana, koji smo na kraju minimalno izgubili. Božidar Rehak je na četvrtoj ploči imao odličnih 8/9 i jedini je naš igrač koji je neporažen prošao turnir.

Paralelno s prvom, igrala se i druga kadetska liga, i u njoj je naša druga ekipa ponovila prošlogodišnji uspjeh i osvojila prvo mjesto. Tino Bolanča je na prvoj ploči napravio 5/7, Vito Nimac Kalcina na drugoj 4/7, Fran Babić Šišinački je bio stopostotan 7/7, na četvrtoj je Lovre Radić imao 4,5/5, a posljednja dva kola je umjesto njega ušao Borna Zvonimir Kuzmić i također bio stopostotan 2/2.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?