Druga ekipa izborila drugu ligu !

Aktualno

Druga ekipa ŠK Brda je izborila nastup u drugoj ligi jug iduće sezone! Momčad sastavljena uglavnom od kadeta i juniora je završila ligu na drugom mjestu s 14 meč bodova iz 9 kola, te se na taj način plasirala u viši rang zajedno s prvoplasiranim Kaštelanima. To je velika stvar, budući da su još barem 3-4 ekipe bile po osnovnim sastavima rejting favoriti u odnosu na nas, no na kraju su nam gledali u leđa.

Ključan meč za ulazak u drugu ligu se odigrao u 8. kolu kada smo 7.10. gostovali kod Studenta na Šperunu. Susret je bio izuzetno zanimljiv budući da su domaćinima bodovi trebali u borbi za opstanak, dok smo mi pobjedom osiguravali drugu ligu. Na kraju smo uvjerljivo slavili 5,5:0,5.

Student – Brda 2 0,5:5,5

Roko Kraljević – Ante Tomaš 0:1

Jakov Labrović – Igor Vuković 1:0

Nina Vuković – Jakov Borić remi

Matija Mimica – Sanja Bilić 1:0

Ivan Pavičić – Mihovil Živković 0:1

Petar Barbir – Dario Dunatov 1:0

Kako smo s tom pobjedom postali nedostižni konkurenciji, u posljednjem kolu smo 21.10. odigrali 3:3 s našim sportskim prijateljima iz Bibinja. Poslije brzih remija je uslijedila fešta, a s predsjednikom Gorana iz Bibinja Johnom Ivanom Krstičevićem su dogovorena i nova druženja.

Brda 2 – Goran Bibinje 2 3:3

Davor Saratlija – Josip Birkić remi

Antonio Janković – Andro Pejković remi

Matija Mimica – John Ivan Krstičević remi

Vitomir Lasić – Mihovil Živković remi

Petar Barbir – Martin Roko Karaban remi

Ivan Šimunić –Duje Volić remi

Spomenimo na kraju da je kapetan Davor Saratlija u ovom uspjehu koristio 11 igrača, a evo i njihovih rezultata: Ante Tomaš 2 iz 2, Ivan Krnić 0,5 iz 2, Davor Saratlija 0,5 iz 1, Jakov Labrović 3 iz 3, Sanjin Jerković 0 iz 2, Jakov Borić 3,5 iz 7, Andro Pejković 2 iz 6, Matija Mimica 6,5 iz 8, Mihovil Živković 5 iz 8, Petar Barbir 5,5 iz 8 i Duje Volić 5 iz 7.

Sve ostale detalje možete naći na linku Chess-Results Server Chess-results.com – 3 HŠL Hrvatska šahovska liga jug – seniori 2023

Open chat
Hello 👋
Can we help you?