Druga i treća ekipa upisale visoke pobjede

Aktualno
Mladi 12-godišnji Vito Nimac Kalcina poput rutinera drži prvu ploču

Druga i treća ekipa ŠK Brda su ovog vikenda upisale visoke pobjede u trećoj, odnosno petoj ligi, i napravili veliki korak prema ulasku u viši rang. Naša druga ekipa je zamijenila domaćinstvo s Jelsom, te se meč održao u našem klubu u subotu 23.rujna u 9 sati. Naš podmladak je bio nemilosrdan, te smo slavili s 5:1. Jelsa je došla bez dva igrača, što nam je značajno olakšalo posao. Jedini poraz u našim redovima upisao je Sanjin Jerković, koji je pomalo iznenađujuće debitirao za drugu ekipu na prvoj ploči.

Jelsa – Brda 2 1:5

Jan Arnold – Sanjin Jerković 1:0
Jakov Borić – Frančesko Duboković 1:0

Ivo Knezović – Andro Pejković -:+

Matija Mimica – Grgo Lučić 1:0

Franko Ladan – Mihovil Živković 0:1

Volić Duje – Paula Ladan +:-

Istog dana, u 14 sati je treća ekipa dočekala drugu ekipu Dubrovnika u derbiju pete lige (obje momčadi su bile stopostotne) i slavila identičnim rezultatom. I sada smo nastupili s petero djece i jednim odraslim, samo je Miro Kardum upisao i šestu pobjedu u ligi i tako nastavio svoj stopostotni učinak u cjelokupnoj šahovskoj karijeri u turnirskom šahu. Vrijedi naglasiti i da je Marko Prkić zadržao stopostotni učinak u ligi (3 iz 3)

Brda 3 – Dubrovnik 2 5:1

Vito Nimac Kalcina – Toni Matana 1/2 – 1/2

Matej Perak – Božo Rehak 1/2 – 1/2

Tino Bolanča – Frano Jančić 1:0

Tonko Sebastijan – Miro Kardum 0:1

Marko Prkić – Ivan Potrebica 1:0

Krešimir Glavinić – Nikola Jurišić 0:1

Stopostotni Miro Kardum i Tino Bolanča (5,5 iz 6)

Pogled na tablicu je dosta optimističan. Druga ekipa je trenutno druga u trećoj ligi i tri kola prije kraja ima bod manje od Kaštelana, ali i bod više u odnosu na Goran Bibinje. U zadnjem kolu dočekujemo Bibinje, ali u prethodna dva kola imamo nešto lakši ždrijeb, te se nadamo da bi do zadnjeg kola pitanje ulaska u drugu ligu (ulaze dvije prvoplasirane ekipe) moglo već biti riješeno. Ipak, ako zadnje kolo bude ‘gaćeparajuće’, nema dvojbe da će momčad kapetana Davora Saratlije biti maksimalno galvanizirana. Treća ekipa ima sve pobjede u petoj ligi, i upravo pobjedom protiv Dubrovnika je napravila veliki korak ne samo prema plasmanu u viši rang, već i osvajanju lige. Ipak, kapetan Ivan Mimica je najavio da neće dozvoliti nikakvo opuštanje u posljednja tri kola.


Open chat
Hello 👋
Can we help you?