Kadeti Hajduka posjetili ŠK Brda

Aktualno
ŠK Brda - HNK Hajduk

Kadeti Hajduka, zajedno s svojim pedagozima, trenerima i psiholozima posjetili naš šahovski klub i odmjerili snage sa svojim vršnjacima iz šahovskog kluba Brda. Ovaj posjet je bila ideja jednog od pedagoga u Hajduku, a ujedno i prijatelja našeg kluba Ante Grčića koji je osmislio ovaj posjet i tako spojio dva giganta.

Voditelj škole šaha Mateo Ivić je održao kratko predavanje u kojem je Hajdukove ‘tiće’ upoznao s osnovnim idejama šahovske igre, a zatim su mladi polaznici Akademije Luka Kaliterna odmjerili snage s našim kadetima. Iako su naši kadeti bili uvjerljivi, Hajdukovci su pokazali veliku borbenost i zavidan talent, s obzirom na to da im je nogomet ipak primaran sport. – Stalno igraju šah na internetu, momci su sami pokazali interes za ovu igru i želju da nešto novo nauče u igri s ozbiljnijim protivnicima i tako je došlo do ove suradnje – izjavio je Ante Grčić za Hajduk Digital TV, službenu internet platformu kluba.

Dok su kadeti dva kluba vodili bitke, Hajdukovi treneri, pedagozi i psiholozi su razmjenjivali iskustva u radu s djecom s našim trenerima, Mateom Ivićem, Brankom Šarićem i Antom Tomašom. Povukle su se brojne paralele i sličnosti nogometa s šahom. Zatim su djelatnici ‘majstora s mora’ zaigrali s našim talentima Matijom Mimicom i Mihovilom Živkovićem. Da se u Hajduku dobro proučava šah na svojoj je koži dobro osjetio ‘Žile’ koji je u jednom trenutku imao i figuru manje protiv psihologa Hajduka Ante Ivišića, ali je ipak uspio pobijediti. – U nogometu je strašno bitan kognitivni dio. Treba donositi brze i učinkovite odluke, a u tom dijelu je šah izuzetno koristan – izjavio je Ante Ivišić, koji je bio blizu velikog skalpa nad strahom i trepetom juniorskog šaha u Hrvatskoj, za Hajduk Digital TV.

Na kraju su klubovi i prigodno izmijenili darove. Predstavnici Hajduka su nam poklonili brojne službene proizvode Hajduka, dok smo mi njima podijelili brojnu literaturu iz naše bogate šahovske biblioteke. Toplo se nadamo da će se suradnja dva kluba nastaviti i u budućnosti!

Za pogledati video prilog sa Hajduk Digital TV , kliknite na link, samo ćete se trebati registrirati na Hajduk Digital TV. Ako niste, registracija je besplatna. Šah, mat, gol – Hajduk Digital TV

Mateo Ivić je držao uvodno predavanje
Klub je gorio od brđana i hajdukovaca
‘Don Vito’ u akciji
Zbog popularne Livaja majice mnogi kadeti Hajduka su mislili da je Marko Gligo njihov
Nikola Rehak je igrao istovremeno s dva protivnika
Ante Grčić u društvu Nike Pavića, juniora Hajduka i sudionika povijesnog pohoda u finale Lige prvaka
Fran Babić Šišinački okružen ‘hajducima’
‘Mimicakis’ protiv dvojice djelatnika Hajduka
Nasmijani Žile je tek nakon teške bitke upisao pobjede
Open chat
Hello 👋
Can we help you?