Odličan nastup u Aržanu, nastupila 24 člana ŠK Brda!

Aktualno
Dio "ekspedicije" ŠK Brda u Aržanu prije početka turnira
Dio "ekspedicije" ŠK Brda u Aržanu prije početka turnira

U Aržanu je 4. svibnja održan 19. Memorijalni turnir “Petar Žaja”. Sada već legendarni turnir koji okuplja šahiste iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja organizira se u spomen na Petra Žaju, palog hrvatskog branitelja koji je bio veliki ljubitelj šaha, a po kome se zove i klub iz Aržana.
I ove godine turnir je nadmašio očekivanja, pa je nastupilo čak 144 šahista i šahistica.
Skromni doprinos velikom odazivu dali su i igrači ŠK Brda, a na turniru nas je nastupilo čak 24!
Tako je iz Splita prema Aržanu krenuo pravi konvoj od desetak automobila, a na izlet su se uputili i brojni roditelji koji su uživali u lijepoj prirodi dok su se djeca borila u šahovskoj areni.
A borila su se tako da su i naši rezultati nadmašili sva očekivanja, pa su se u Split nakon turnira čak petorica naših članova vratila sa nagradama.

Nagrade su osvojili Jakov Borić, Tino Bolanča, Marko Šekelja, Petar Barbir i Miroslav Kosović, a od ostalih stalnih posjetitelja ŠK Brda, nagrade su osvojili i Maksim Santini, Ante Tomaš i Zdenko Plenković.
Prava je šteta da nagradu nije osvojio i Ivica Armanda.

“Najbolji” je krenuo furiozno s 5/5 i tako podsjetio na najbolje dane, da bi nakon ručka neočekivano popustio i završio na 14. mjestu.

Sve pohvale idu i našim ostalim igračima koji su nastupili, a nisu osvojili nagrade. Naime, turnir smo završili sa petstotinjak bodova rejtinga “u plusu” i najavili velike rezultate u skoroj budućnosti.
Zapravo nitko od naših igrača nije podbacio, a Žile i Vito bili su vrlo blizu osvajanja nagrade.
Posebne pohvale idu i našim početnicima, Josipu Slapničaru i Marku Gligi, kojima je ovo bio prvi nastup u žvotu. Obojica su osvojila po tri i pol boda, što je senzacionalan rezultat.
Ukratko, čestitke svima!

Čestitke idu i organizatorima iz Šahovskog kluba Petar Žaja, jer je sve funkcioniralo besprijekorno, od suđenja do dodjele nagrada, uključujući i bogati ručak za sve sudionike.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?