Plenki osvojio županijsko,Tomašu bronca

Aktualno
Fran je napravio odličan posao na županijskom

U hotelu Corner u Splitu se od 10. do 19. studenog odigralo pojedinačno prvenstvo Splitsko – dalmatinske županije u šahu u organizaciji našeg županijskog saveza. Organizator je zaslužio sve pohvale, budući da je dvorana u kojoj se igralo može se čak i reći preluksuzna za šah ovakvog nivoa. Na turniru je nastupilo deset Brđana, te smo opet bili među najbrojnijima na turniru, no može se reći da smo u brojčanom smislu i malo podbacili, budući da brojni naši igrači nisu nastupili, što zbog škole, što zbog planiranja idućih turnira ( Dubrovnik, Bošnjaci) na koje planiraju ići. Od tih deset igrača četvero je bilo onih najmlađih koji još nemaju ni ELO rejting, te im je ovaj turnir odlično došao kao stjecanje iskustva.

Turnir je uvjerljivo osvojio dragi gost našeg kluba i igrač Gorana iz Bibinja Zdenko Plenković s 8,5 iz 9 , a najuspješniji Brđanin je bio Ante Tomaš koji je sa 6,5 bodova (+30 ELO) osvojio treće mjesto. ‘Tomashevskom’ je ovo treća medalja na županijskim natjecanjima i druga bronca, a zanimljivo i prošle godine je kao i sada remizirao zadnje kolo s Martinom Zorislavom Džajom, no tada je osvojio srebro. I ove godine se naš igrač nadao istom scenariju, no neki ‘ludi’ rezultati u zadnjem kolu su otišli na ruku Domagoju Begiću koji je za pola boda buholca ugrabio drugo mjesto. No to je i nekako pravedan scenarij, budući da je Tomaš igrao previše na sigurno, pa iako je ostao neporažen ( 4 pobjeda, 5 remija) odluka da u dobivenoj poziciji ponudi remi Džaji mu se odbila o glavu. Ipak, takva igra je nekako i razumljiva budući da se Tomaš paralelno s početkom turnira i razbolio, ali je izdržao turnir do kraja.

Najzadovoljniji nastupom na županijskom od Brđana zasigurno može biti Fran Babić Šišinački. Fran nije mogao odigrati prvo kolo zbog školskih obaveza, ali je u nastavku skupio 5 iz 8 i osvojio 16. mjesto u ukupnom poretku, drugu juniorsku nagradu i 126 rejting bodova. Fran je imao nekoliko dobrih skalpova nad iskusnim igračima kao što su Slobodan Erceg ,Ante Klarić i Branko Šarić i svakako je pokazao da je u kratkom periodu silno napredovao.

Petar Barbir (-4 ELO) je također imao 5 bodova, no on je proveo turnir na ‘klackalici’. Slabije od sebe je pobjeđivao, ali protiv jačih ovaj put nije išlo. Očekivali smo da bi mogao biti ‘dark horse’ ovog turnira, ali na kraju je završio na ipak razočaravajućem 18. mjestu. Ostali naši igrači su bili pri dnu poretka, ali stekli su dragocjeno iskustvo koje će im sigurno silno značiti u nastavku karijere.

Open chat
Hello 👋
Can we help you?