Prvi put u Bošnjacima

Aktualno

Odličan nastup i dojmovi iz Bošnjaka, Brđani osvojili više od 500 bodova rejtinga
Na 27. otvorenom turniru u Bošnjacima nastupilo je čak devet naših igrača.
Bili su to Ante Tomaš i Ivan Mimica od seniora, te od mlađih Andro Pejković, Tino Bolanča, Božo i Nikola Rehak, Matija Mimica, Vito Nimac-Kalcina i Borna Zvonimir Kuzmić.
Ukupno nas je s pratnjom bilo 15, i krenuli smo u “osvajanje Slavonije” u pravom konvoju s četiri auta.
Na turnir u Bošnjacima išli smo (osim Ante Tomaša), po prvi put. O turniru smo čuli sve najbolje, iako zapravo nismo znali što očekivati. Ali sve što smo čuli, pa i više od toga, pokazali se istinitim. Turnir, kao i samo mjesto, te više od svega ljubazni domaćini, oduševili su nas, te smo najavili dolazak i dogodine. Ima neka posebno dobra “vibra” u Bošnjacima, kakva je danas vrlo rijetka na turnirima, usporediva možda jedino s našim turnirom na Šolti.
U svakom slučaju proveli smo šest nezaboravnih dana, od samih partija u turnirskoj dvorani, preko izvrsnih večera u pizzeriji Aquarius do legendarnih analiza u našoj “ljetnoj kuhinji”.
Sa šahovskog aspekta bili smo super uspješni, pogotovo među kadetima i juniorima. Skoro svi igrači završili su u plusu s rejtingom, pa smo ukupno zaradili više od 500 bodova. Najviše je osvojio Matija, čak 150 bodova, nakon njega Vito i Božo sa po više od “90+”, itd…

https://chess-results.com/tnr686483.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30