Treća ekipa osvojila petu ligu

Aktualno
Kapetan ekipe i njegov ljubimac, a u pozadini efikasni Tino Bolanča

Treća ekipa šahovskog kluba ‘Brda Split’ je osvojila petu ligu jug s 15 meč bodova iz 9 partija. Nakon 7 kola smo bili stopostotni, ali još uvijek nismo bili matematički potvrdili prva dva mjesta. U osmom kolu smo nažalost 15.10. doživjeli prvi poraz od druge ekipe Knez Mislava i tako zakomplicirali situaciju na tablici. Imali smo problema sa sastavljanjem momčadi, jedva smo se i skupili i upisali zasluženi poraz

Brda 3 – Knez Mislav 2 2:4

Mihael Primorac – Dražen Vlašić 0:1

Marin Miličević – Božidar Rehak 1:0

Tino Bolanča – Tonći Jakulj remi

Mijo Grbavac – Borna Zvonimir Kuzmić remi

Miro Kardum – David Čović 0:1

Emanuel Čović – Marko Prkić 0:1

Kuriozitet ovog kola je što je naš Miro Kardum upisao prvi poraz u svojoj turnirskoj karijeri nakon šest pobjeda, te više nema stopostotni učinak, no stopostotan je u ligi ostao Marko Prkić koji je upisao i petu pobjedu iz isto toliko nastupa.

U zadnjem kolu pod svaku cijenu nismo smjeli izgubiti, jer bi nas poraz udaljio od prva dva mjesta, no i nama i našim protivnicima, ekipi Skalica, je bio dovoljan remi za prva dva mjesta, te smo 29.10. mirnim remijem zadržali prvo mjesto i osvojili ligu.

Skalice – Brda 3 3:3

Toni Mišković – Mihael Primorac remi

Vito Nimac Kalcina – Goran Sikimić remi

Luka Šarić – Ivan Mimica remi

Božidar Rehak – Lobel Krivić remi

Bruno Jakobljević – Tino Bolanča remi

Nikola Rehak – Ante Mišković remi

Evo i učinka svih naših igrača: Branko Šarić 1 iz 6, Mihael Primorac 1 iz 3, Vito Nimac Kalcina 5 iz 8, Ivan Mimica 2 iz 5, Božidar Rehak 5,5 iz 8, Tino Bolanča 7 iz 9, Nikola Rehak 0,5 iz 1, Borna Zvonimir Kuzmić 0 iz 1, Miro Kardum 6 iz 7, Marko Prkić 5 iz 5, Nikola Jurišić 1 iz 1.

Sve ostale rezultate pete lige jug možete naći na linku Chess-Results Server Chess-results.com – 5 HSL Hrvatska šahovska liga jug – seniori 2023