Veliki uspjesi druge i treće ekipe

Aktualno
Mlade snage ŠK Brda

Nakon dva odigrana kola, naše druga i treća ekipa su vodeće u svojim ligama.

Treća ekipa je pod vodstvom kapetana Ivana Mimice debitirala u petoj ligi 19. 3, kada je u prostorijama kluba pobijedila Vela Luku 3,5 – 2,5. Naš dugogodišnji voditelj šahovske škole Branko Šarić, popularni ‘Mourinho’ je debitirao za Brda, ali je nažalost poražen od Željka Žuvele. Zato je drugi debitant, Miro Kardum ostvario uvjerljivu pobjedu. Kardum ‘oduvijek’ dolazi u klub, stari je ‘poštarevac’ još od 80-ih godina prošlog stoljeća, no do sada se nikada nije upustio u ‘turnirsku arenu’. Na poziv prijatelja je odlučio odigrati prvu turnirsku partiju u životu i uvjerljivo pobijedio. Također je sve oduševio impresivnim dress-codeom, kojim se posjetio na neka davnija šahovska vremena. Na kraju je odlučujućih pola boda spasio kapetan Ivan Mimica, koji je s figurom manje čudesno izvukao remi.

Brda 3 – Vela Luka 3,5-2,5
Branko Šarić – Željko Žuvela 0:1
Joško Rađa – Vito NImac Kalcina 1:0
Ivan Mimica – Dušan Cvjetković 1:0
Ivan Valentić – Božidar Rehak 0:1
Tino Bolanča – Boris Padovan 1:0
Tino Dragojević – Miro Kardum 0:1

Miro Kardum je uspješno debitirao za Brda
Mladi Vito Nimac Kalcina, a u pozadini ‘Mourinho’

1.4 je druga ekipa trebala u trećoj ligi dočekati Zadar, dok je dan poslije treća ekipa trebala putovati na gostovanje kod druge ekipe Zadra. Predsjedniku kluba Mateu Iviću je sinula genijalna ideja. Zvat ćemo prijatelja kluba Elvisa Klasana iz Zadra i predložiti mu ‘ponudu koju neće moći odbiti’. Ponuda je glasila da dođu u Split i da se oba meča odigraju u isto vrijeme u našem klubu, a kasnije ćemo se počastiti odojkom.
Elvis je naravno prihvatio i u klubu je bio spektakl, a naše obje ekipe su pobijedile rezultatom 4.2.

Za drugu ekipu su pobjede upisali ‘Mimicakis‘, Volić i Barbir, a pobjedu su osigurali remijima Borić i Pejković. Šteta za Andru koji je u završnoj poziciji bio totalno dobiven protiv Šimuna Mrkića. S druge strane, Jakov Borić je bio izgubljen protiv Klasana, ali je ‘padom u noge’ izvukao remi. Vrijedi pohvaliti našeg kapetana Davora Saratliju, koji je izveo riskantan sastav bez seniora, ali su naši juniori i kadeti opravdali povjerenje.

Brda 2 – Zadar 4:2
Jakov Borić – Elvis Klasan remi
Šimun Mrkić – Andro Pejković remi
Matija Mimica – Ivan Zelić 1:0
Jure Tadić – Mihovil Živković 1:0
Petar Barbir – Adrian Gazić 1:0
Borna Benić – Duje Volić 0:1

Borić, Pejković, Mimica
Iskusni Klasan protiv mladog Borića

Za treću ekipu, osim ‘nemilosrdnog’ Karduma, na visini zadatka su bili Tino Bolanča i Božidar Rehak koji su stopostotni.

Zadar 2 – Brda 3 2:4
Zlatko Šimunović – Branko Šarić 1:0
Vito Nimac Kalcina – Val Šimičić 1:0
Mladen Perinović – Ivan Mimica 1:0
Božidar Rehak – Ivica Rogić 1:0
Rina Milošević – Tino Bolanča 0:1
Miro Kardum – Lovre Radulić 1:0

‘Zloglasni’ Miro Kardum, strah i trepet pete lige
Kapetan treće ekipe Ivan Mimica
Tino Bolanča nije imao milosti za simpatičnu Rinu

Za kraj pohvale zaslužuju i sudac Ante Tomaš, koji se pobrinuo da sve prođe bez i najmanjeg incidenta, kao i Marko Šekelja, koji je ispekao krumpire, u kojima su se igrači gostili, zajedno s već spomenutim odojkom.